• BIOPTRON LAMPA

Zraci različite talasne duzine prodiru u kožu do različite dubine i podstiče aktivaciju ćelija, ubrzava lokalnu cirkulaciju krvi, stimuliše regenerativne procese. Nema UV zračenja. Ubrzava pravilno zarastanje svih rana, smanjuje rizik od pojave infekcije kao i formiranje ožiljka. Primjenjuje se kod svih stanja. 

Ultrazvucna terapija
Magnetoterapija

ELEKTROMAGNET

Elektormagnet prodire dubinski u tkivo i ima niz pozitivnih efekata: antiinflamatorno, analgetsko, antiedematozno, poboljšava oksigenaciju tkiva, poboljšava metabolizam, poboljšava protok krvi i limfe, stimuliše regeneraciju tkiva. Posebno je pogodan kod preloma, jer utiče na ubrzano stvaranje kalusa što dovodi do bržeg zarastanja. zbog svoje efikasnostiprimjenjuje se kod niza povreda: povrede zglobova, mišića, tetiva, diskus hernija, degenerativnih i reumatoloških stanja.

TENS(transkutana električna nervna stimulacija)

TENS podrazumijeva upotrebu električne struje, koja stimuliše nerve u cilju elektroanalgezije-zaustavljanja bolova. Može se korsititi kod niza akutnih i hroničnih bolnih stanja zbog minimalnih kontraindikacija. terapija traje između 15 i 30 minuta. 

EMS(elektro-mišićna stimulacija)

Ova metoda se primjenjuje za stimulaciju denervisanih mišića pri povredama i oštećenjima perifernih nerava. Primjenjuje se kod 

  • TEKAR

Tekar terapija je poslednja inovacija u oblasti termoterapije. 

Riječ je o radiofrekventnim strujnim talasima, koji u tkivu izaziva endogenu toplotu sa velikom prodornošću tretirane regije. 

Ovom terapijom se ubrzavaju metabolički procesi i stimulišu procesi samozacjeljivanja. 

Primjenjuje se kod sportskih povreda, degenerativnih oboljenja, diskus hernija i mnogih drugih stanja. 

periferne pareze i paralize radi sprečavanja i liječenja hipotrofije i atrofije mišićnog tkiva. 

THERAGUN

Theragin je uređaj za vibro masažu, sa preciznom frekvencijom i amplitudom. Utiče na ublažavanje bola i na aktivaciju mišića, kao i na stimulaciju nervnog sistema. 

Fizikalna terapija podrazumijeva primjenu najsavremenijih modaliteta fizikalne terapije ( laser visokog intenziteta, tekar, theragun aparat za masazu,  TENS, EMS, ultrazvuk, elektromagnet.​

TENS

ULTRAZVUK

Ultrazvuk ima blago toplotno mehaničko dejstvo, prodire dubinski u tkivo i rastresa ga, te se radi zapravo o mikromasaži.  Zbog svog toplotnog dejstva ne koristi se kod akutnih stanja, ali je odličan u liječenju hroničnih stanja: tendinitis, kapsulitis, burzitis, degenerativne promjene, smrznuto rame, teniski i golferski lakat i sl.

Terapija laserom visokog intenziteta
Tekar terapija.
Bioptron lampa u fizikalnoj terapiji.

FIZIKALNA TERAPIJA

Theragun
  • LASER VISOKOG INTENZITETA

​Riječ je o NAJSAVREMENIJEM aparatu čija je maximalana snaga do 20W, što omogućava duboku penetraciju u tkivo. 

Glavni medicinski efekti lasera viskog intenziteta su:

-biostimulacija i regenracija tkiva

-jaka i dugotrajna analgezija

-antiinflamatorno dejstvo.

Primjenjuje se kod tetivne patologije, mišićnih lezija, degenerativnih oboljenja, diskus hernija.