​*  Graston tehniku obavljaju samo oni doktori koji imaju specijalno obrazovanje za rad i korišćenje ove tehnike.

Kao kod svih drugih terapija, i kod  graston tehnike postoje određene kontraindikacije, kao sto su npr: trudnice, prelomi kostiju, otvorene rane, tromboze, takođe nije indikovano raditi terapiju grastonom kod osoba sa raznim oboljenjima bubrega i kod osoba koje koriste sredstva za razređivanje krvi.


​Mnogi pacijenti kod kojih je primijenjena graston tehnika govore o svojim iskustvima koja su izuzetno pozitivna već nakon prve terapije. Mnogi pacijenti govore o tome da su već nakon prve terapije grastonom osjetili znatno poboljšanje u vidu povećanja obima pokreta i smanjenja bola.

ubrzava razbijanje ožiljnog tkiva, a primjenjuje se u trajanju od  3 do 5 minuta.  Poslije ovakve masaže pacijenti budu upozoreni da na tom mjestu mogu da se jave modrice, i bol na dodir, kao i sitne crvene tackice-petehije, koje nastaju kao rezultat pucanja adhezija ali, sve to predstavlja normalnu reakciju i dio procesa ozdravljenja. Graston spada u invazivnije metode liječenja i zbog toga se ne primjenjuje svaki dan, već se obično radi svaki drugi - treći dan do oporavka pacijenta.

​Nakon završetka terapije grastonom, pacijent radi vježbe istezanja i jačanja tretiranog regiona, kako bi se mišić snadbijevao većim  kolicinama krvi a samim tim se poboljšala oksigenacija samog mišića. 


​Primjena graston tehnike je izuzetno široka, jer se može koristiti kod raznih stanja, kao npr: bolovi u vratu, povrede mekih tkiva i formiranja ožiljnih tkiva, upala Ahilove tetive,  sindrom karpalnog tunela, golferski i teniski lakat,  upala čašice koljena, razne povreda ramena itd.

​Istraživanja su pokazala veliku stopu uspješnog liječenja kod pacijenata sa akutnim i hroničnim bolovima koja su se javljala usled povrede mekih tkiva.​


​Ova tehnika, za mnogo kraće vrijeme od obične masaže, dovodi do povećane prokrvljenosti na mjestu aplikacije, do pucanja adhezija, 

​GRASTON TEHNIKA​


Graston tehnika je metoda koja se koristi za dijagnostikovanje i liječenje povreda mišćnog sistema. Ona predstavlja jedan vid masaže, a sastoji se od 6 instrumenata od kojih je svaki  izrađen od nerđajuceg čelika, i svaki je različitog oblika i veličine, tako da se ova tehnika može primjenjivati na gotovo svim djelovima tijela. U posljednjih nekoliko godina, zbog svoje efikasnosti, ova tehnika ima ogromnu popularnost u Americi, a pogotovo je koriste NBA, NFL i MLB timovi. ​​