INDIVIDUALNE VJEŽBE SA FIZIOTERAPEUTOM

VJEŽBE ZA ZDRAVU KIČMU


Vježbe su prilagođene svima, i rade se u neutralnoj poziciji tako da su apsolutno bezbjedne za kičmu, samim tim ove vježbe predstavljaju jedan vid zdrave i bezbjedne fizičke aktivnosti, koju preporučujemo svima, bez obira na godine i pol.Vježbe vode iskusni fizoterapeuti i medicinsko osoblje iz tima klinike Dr Radunovic.

U okviru sportskog kluba Medisport, organizujemo grupne vježbe za sve one koji nemaju problema sa kičmom, a žele da sačuvaju zdravlje kičme i da spriječe nastanak raznih oboljenja kičme kao što su: bolovi u leđima, vratu, skolioza, spondiloza, diskus hernija i mnoge druge.


​Specijalnim programom vježbi “Medisport”, uvodimo pokrete u kičmenom stubu, utičemo na jačanje trbusnih i leđnih mišića koji stabilizuju kičmeni stub, istežemo mišiće koji vrše stres na kičmu. 

Ove vježbe se mogu primjenjivati u rehabilitaciji različitih stanja ili samo zbog jačanja određenih mišića. Sve vježbe izvode se po instrukcijama fizioterapeuta koji obučava pacijenta pravilnim vježbama i pravilnom položaju tijela prilikom izvođenja vježbi.